Farkkuletti

Näihin tehtäviin tarvitset roskiin menevät farkut tai muuta kestävää kangasta kuten fleeceä.

Farkkuletti

Leikkasin farkuista toisen lahkeen irti. Sitten leikkasin lahkeen viideksi pitkäksi suikaleeksi ja solmin ne toisesta päästä yhteen. Tämän jälkeen letitin nuo 5 suikaletta ja laitoin samalla sinne väleihin ylä sekä alapuolelle kuivatun kanafileen palasia. Lopuksi solmin päät yhteen ja leikkasin ylimääräiset pätkät pois siitä päästä.

Mikiltä kesti noin 5 minuuttia saada kaikki namit ulos tuolta.

Fleeceletti

Letin voi tehdä myös fleecestä, joka myös kestää koiran käytössä farkkua paremmin.

Aloitin leikkaamalla fleecestä 5 cm levyisiä pitkiä suikaleita. Sitten otin 7 suikaletta ja letitin ne solmien letin kiinni molemmista päistä.

Seitsemällä letitetään aivan samalla periaatteella kuin kolmellakin; uloimmainen suikale nostetaan keskelle vuoroin oikealta ja vuoroin vasemmalta.

Tein kolme tälläistä fleecelettiä ja sitten letitin ne yhdeksi paksuksi letiksi. Solmin molemmat päät kiinni ylimääräisillä fleecesuikaleilla.

Farkkusolmu

Leikkasin tässäkin toisen lahkeen irti.

Lahkeeseen voi tehdä solmut niin, että laittaa namit piiloon noiden solmujen sisälle. Tai sitten namin voi laittaa lahkeen sisään ja laittaa solmun kumpaankin päähän lahjetta niin, että nami jää siihen väliin.

Farkkukangas on niin kovaa ja jäykkää, ettei Miki aina vaivaudu avaamaan niitä solmuja kuten pyyhkeen kanssa, vaan Miki puree suoraan reiän lahkeeseen, josta poimii tuon makupalansa. No, ainakin hampaat puhdistuu järsiessä farkkua :D

Farkun lahkeen tuhoamiseen menee aikaa 5-20 minuuttia.