Joulukalenterit

Tyhjistä joulukalentereista saa monenlaista kivaa tekemistä koiralle.

Suklaa on koirille myrkyllistä, joten ennenkuin kalenterin antaa koiralle, se tulee avata ja katsoa ettei sisällä ole mitään jäämiä suklaasta ja mahdolliset jäämät tulee ensin pestä pois.

Nykyään kalentereissa on lisäksi foliota, jotta suklaa pysyy parempana. Myös folio tulee poistaa kokonaan, ettei koira vahingossakaan syö siitä yhtään. Kalenteri kannattaa avata pohjasta ja ottaa muovilevy kokonaan ulos niin sen saa puhdistettua kunnolla.

Kun olin puhdistanut muovilevyn, laitoin koloihin nappuloita ja työnsin muovilevyn takaisin kalenterin sisään ja teippasin kalenterin pohjan kiinni. Nappulat voi laittaa luukkuihin myös sen jälkeen kun kalenteri on teipattu takaisin kiinni.

Mikiltä kesti noin 2 minuuttia saada kaikki nappulat ulos yhdestä kalenterista.

Mikäli pahvikuoret tuhoutuvat koiran käsittelyssä, kuten meillä, niin muovilevyä voi käyttää myös sellaisenaan tai siihen voi maalarinteipillä liimata aikakauslehden sivuja päälle.

Laitoin tyhjän muovilevyn koloihin Tubidog-siipikarjatahnaa ja laitoin levyn pakastimeen pariksi tunniksi. Mikiltä kesti jäädytetyn levyn nuoleminen noin 12 minuuttia.


Tavarakalenterista peräisin olevaa lokerikkoa on käytetty tehtävässä Fleecerullat:

ja myös tehtävässä Lokerikko: