Lelulaatikko

Lelulaatikot tuo kivaa vaihtelua etsimistehtäviin ja se on pallomerta helpommin toteutettavissa.

Ajattelin ensin ostaa pahvilaatikollisen pallomereen tarkoitettuja palloja, josta Miki olisi saanut etsiä nameja. Pallot (200 kpl) olisivat tulleet maksamaan melkein 50 euroa ja olisivat vieneet hirveästi tilaa, joten päädyin improvisoimaan.

Meillä on iso pahvilaatikko täytetty kaikenlaisilla pehmeillä ja pyöreillä esineillä, josta Miki sitten etsii nameja. Tässä olen käyttänyt pieniä nakin palasia.

Laatikossa on yleensä Mikin köysileluja, Kong leluja, palloja, tyhjiä limupulloja tai tyhjiä koirannamituubeja, pieni pyyhe, joku pehmolelu ja muita leluja. Kuitenkin sellaisia esineitä ettei Miki satuta itseään kun etsiessään “auraa” kuonollaan noita esineitä tuolla laatikossa.

Yleensä meillä on 10–15 nakin palasta ja laatikkoon menee aina yksi nami kerrallaan. Miki saa istua vieressä ja katsoa kun laitan namin laatikkoon, mutta liikutan käsiäni ympäri laatikkoa jotta Miki ei suoraan näe mihin kohtaan nami laitetaan. Lisäksi teen laatikon pohjaan hämyksi hajujälkiä tuolla nakilla ennen kuin pudotan sen laatikkoon.

Yhden namin etsimiseen menee 5–15 sekuntia. Jos omistaa paljon tyhjiä limupulloja sekä todella ison laatikon, niin laatikon voi kokeilla täyttää pelkillä pulloilla.