Minitehtäviä

Tähän postiin olen kerännyt erilaisia minitehtäviä.

Nappulat työtuolin jalkojen alla

Kaikessa yksinkertaisuudessaan nappulat ripotellaan tuonne tuolin alle ja laitetaan koira etsimään. Vaikka tehtävä on suht helppo koiralle niin tätä on tosi hauska katsella.

Paperipallot

Paperipalloihin tarvitsee vain aikakauslehden, josta niitit on poistettu sekä nappuloita tai muita kuivia nameja.

Paperipallo tehdään laittamalla nappuloita yhden sivun päälle ja tämän jälkeen sivu rutataan palloksi. Paperipalloja ei Mikille ole sellaisenaan annettu, vaan niitä on käytetty vaikeuttamassa muita tehtäviä.

Kun paperipalloja antaa koiralle ensimmäistä kertaa, niin ne kannattaa tehdä paksummasta paperista, esim. lehden kansipaperista. Tämä siksi, ettei koira tulisi syöneeksi sitä paperia vaan ymmärtäisi kaivaa ne namit sieltä sisältä.

Käytän paperipalloja useimmiten niin, että laitan niitä esim. kartonkipakkauksen sisälle. Paperipalloja voisi myös piilottaa koiralle ympäri asuntoa etsittäväksi.

Paperipalloja Hol-ee Roller lelun sisällä:

Paperipalloja mukeissa:

Paperipalloja kartonkipakkauksen sisällä:

Paperipalloja paperirullan hylsyn sisällä:

Paperipallot tehtävälaatikossa:

Nappulat pahvilaatikoissa

Tässä voi käyttää kaikenlaisia pahvilaatikoita mitä sattuu löytymään. Alla on kuvat kahdella eri kokoisella pahvilaatikolla.

Kuplamuovieste

Olen silloin tällöin käyttänyt kuplamuovia esteenä laatikoissa, joissa on ollut joko pelkkiä nappuloita pohjalla sitten jotain tehtäviä tai aktivointileluja muovin alla piilossa.

Pakkauspaperieste

Laitoin pahvilaatikon pohjalle pari nappulaa ja tähän päälle rutattua pakkauspaperia esteeksi. Laitoin pari nappulaa myös rutatun paperin koloihin.

Jäädytetty rahkapurkki

Rahkapurkin, raejuustopurkin tai jogurttipurkin jämät kannattaa laittaa pakastimeen ja antaa koiralle jäisenä. Näin purkin nuoleminen puhtaaksi kestää vähän kauemmin.

Koska purkki menee karkuun matolla, niin Mikiltä kestää noin 2 minuuttia saada purkit nuoltua puhtaaksi.

Kannellinen säilytyslaatikko

Laatikon voi laittaa lattialle joko oikeinpäin tai väärinpäin, kannella tai ilman. Ensimmäisellä kerralla kansi kannattaa vaikka jättää hieman raolleen, jotta tehtävä ei vaikuta liian vaikealta.

Nappulat jumppamatossa

Laitoin vanhan jumppamaton sisälle nappuloita etsittäväksi. Tätä samaa voisi kokeilla myös rullattavalla jumppamatolla.

Suuri purkki korissa

Laitoin nappuloita korin pohjalle ja päälle suuren proteiinijauhopurkin esteeksi.

Meikkilaukku

Tämä meikkilaukku on siitä kätevä, että se on aika suuri mutta sen saa litistettyä aivan litteäksi. Kun laukun litistää, niin reunoista muodostuu laukun sisälle juuri sopivat esteet nappuloiden piilottamiseksi.