Mission impossible

Tämä tehtävä vaikutti mielestäni helpolta, mutta osoittautui Mikille liian vaikeaksi.

Halusin kuitenkin jakaa tämän teidän kanssa - koirathan ovat hyvin erilaisia ja mikä yhdelle koiralle on vaikeaa voi olla toiselle hyvinkin helppoa.

Tarvitset tähän Kongin lisäksi vain pätkän narua. Narun tulee olla sen pituinen, että koirasi ylettää helposti liikuttelemaan lelua.

Tee narun toiseen päähän niin iso solmu, ettei koirasi saa vedettyä Kongia solmun läpi. Vedä naru Kongin läpi niin, että Kongi jää ylösalaisin. Kiinnitä naru Kongeineen johonkin joka ei mene rikki, jos koirasi vetää narusta, kuten Miki teki.

Laita Kongiin valitsemasi herkut. Itse laitoin tälläisiä todella pieniä kuivattuja kanan ja tonnikalan paloja, jotta ne olisivat helposti pudonneet ulos lelusta. Nämä namit ovat suunniteltu kissoille, mutta ne ovat 100% lihaa, joten ne sopivat myös koirille. Näitä herkkuja voit ostaa Zooplus -verkkokaupasta.

Ensin Miki yritti vetää Kongia irti varmaan sata kertaa siinä onnistumatta.

Kerran Miki oli jo lähellä onnistua.

Sitten Miki yritti vetää lelua myös tassuillaan, joka ei auttanut sekään.

Jonkin ajan kuluttua näytin Mikille, että namit putoavat lelusta ulos, kun lelua kääntää ylösalaisin (kuten Miki normaalistikin tekee tämän lelun kanssa), mutta tällä kertaa Miki ei vain tajunnut tätä ollenkaan.

Jossain vaiheessa Miki sai lelun pysymään paikallaan ja sai kaivettua muutaman herkkupalan ulos kielellään, mutta suurinosa herkuista jäi silti lelun sisälle.

Koirien on tärkeää saada onnistua tehtävissä, joita niille annetaan. Sen vuoksi helpotin tehtävää, jotta Mikillä oli mahdollisuus onnistua. Valitsin pienien herkkupalojen tilalle muutaman kapean ja pitkän herkkutikun, jotka tungin Kongiin vierekkäin. Näin Miki sai vedettyä herkut ulos yksitellen, ilman että lelua tarvitsi kääntää ylösalaisin.