Pesupallot

Pesupallot ovat monipuolisia aktivointileluja, kunhan muistaa pestä pesuaineiden jämät kunnolla pois.

Mikäli koirallasi ei koskaan aikaisemmin ole ollut yhtään aktivointilelua, niin yksittäinen pesupallo voi olla hyvä vaihtoehto ensimmäiseksi aktivointileluksi. Ensimmäisellä kerralla koiralle kannattaa antaa vain yksi pesupallo, jonka sisällä on jokin kuivaherkku tai ruokanappula, jonka saa helposti ulos.

Muista aina valvoa koiraasi sen suorittaessa sille annettuja tehtäviä.

Pesupallot toimivat erinomaisesti myös märkäruuan kanssa, kuten postauksessa Ajanvietettä toipilaalle.

Kesällä märkäruualla täytetyt pesupallot voi pakastaa hellepäivien ajanvietteeksi.

Jos pesupallot ovat liian helppoja sellaisenaan, niin niihin voi laittaa esteeksi vaikka sanomalehdestä tehtyjä paperipalloja, fleecesuikaleita tai virkattuja koralleja.

Tässä annoin Mikille 18 pesupalloa, joissa oli muutamia ruokanappuloita pohjalla ja esteenä fleecesuikaleita. Pallojen tyhjentäminen kesti Mikiltä noin 5 minuuttia.

Kun vaihdoin fleecesuikaleet koralleihin, niin tehtävästä tuli vaikeampi, koska korallit on vaikeampi saada ulos pesupalloista. Näiden tyhjentäminen kesti noin 6-7 minuuttia.

Pesupallot voi myös kiinnittää alustaan tai matalaan laatikkoon. Itse kiinnitin pesupallot matalareunaiseen laatikkoon kaksipuoleisella teipillä.

Oletin, että pallojen kiinnittäminen alustaan vaikeuttaisi tehtävää, koska palloja ei voi enää pyöritellä lattialla vaan ruoka on metsästettävä kielellä. Tehtävä osoittautui Mikille kuitenkin todella helpoksi ja namit katosivat noin minuutissa. Korkeareunaisempi laatikko olisi varmaan ollut hiukan vaikeampi.

Pesupalloja on käytetty myös näissä tehtävissä:

Palloputket

Kong Wobblerissa vaikeutuksena.

Kong Wobbler itsessään on Mikille liian helppo, vähän kuin antaisi ruokanappulat suoraan ruokakupista. Laitamme Kong Wobblerin sisälle aina jotain, joka estää nappuloita tulemasta ulos liian helposti, myös pesupalloja.

Pallomeri

Pallomeressä pesupalloja voi käyttää jatkeena, jos muita palloja on liian vähän. Toisaalta pesupallot myös vaikeuttavat tuota pallomerta vähän, kun osa nappuloista jää pesupallojen sisälle, eikä putoa suoraan laatikon pohjalle.

Pesupalloja on lisäksi käytetty osana tehtävälaatikoita,

sekä haistelulaatikoita.

29.7.2020