Ystävänpäivän sydän

Miki sai ystävänpäivälahjaksi kaksi tällaista herkkuja sisältävää ystävänpäivän sydäntä.

Tehtävää varten tarvitset pahvia, jokaista sydäntä varten 2 nippusidettä sekä jotain ohuita ja tahmeita herkkuja.

Aloitin tulostamalla sydämen mallin netistä ja piirsin mallin avulla 10 sydäntä pahvilaatikkoihin (katso alhaalla kuvakollaasin kohta 1). Leikkaamani sydämet olivat kooltaan noin 21 x 18 cm. Koolla ei varsinaisesti ole merkitystä, mutta pienemmälle koiralle kannattaa ehkä tehdä vähän pienempiä sydämiä.

Tein mallisydämeen reiän keskelle ja merkkasin mallin avulla reiän kohdat kaikkiin sydämiin (kollaasin kohta 2). Tämän jälkeen tein askarteluveitsellä pienet viillot pahvisydämiin nippusiteitä varten, tuohon merkattuun kohtaan.

Leikkasin hyllynsuojakumista 2 pientä sydäntä joihin tein molempaan pienen viillon keskelle nippusidettä varten (kollaasin konta 3). Tätä ei ole pakko tehdä, mutta nippuside pitää sydämet paremmin koossa, kun pahvisydänten ja nippusiteen väliin laittaa palan kumia. Kumisista sydämistä tulee tehdä niin suuret, ettei koira vahingossa syö niitä mikäli ne irtoavat noista nippusiteistä.

Pujotin ensin nippusiteen yhden kumisen sydämen läpi, sitten kymmenen pahvisydämen ja lopuksi vielä toisen kumisen sydämen läpi.

Laitoin toisen nippusiteen ensimmäiseen nippusiteeseen kiinni, sydänten alapuolelle, mutta en vielä kiristänyt sitä tiukalle (kollaasin kohta 4). Sitten leikkasin puolikosteista ankka- ja kanafileistä pieniä suikaleita, jotka tungin tuonne pahvisydänten väleihin ja kun kaikki herkut oli laitettu, niin kiristin hela hoidon suht tiukaksi paketiksi tuolla nippusiteellä.

Mikiltä kesti noin 7 minuuttia saada kaikki herkut ulos yhdestä pahvisydämestä.

Leikattuani kaikki pahvisydämet irti, huomasin ilokseni, että yhdestä pahvilaatikosta tuli aivan täydellinen laatikko tätä kurkkaa koloon tehtävää varten. Eli kurkkaa koloon -tehtävästä on nyt virallisesti tehty myös ystävänpäiväversio parhaalle koiraystävälleni :)