Kong Classic (Extreme)

Tämä Kong (Extreme) lelu on erittäin kestävä lelu ja se on koiranlelujen ehdoton klassikko.

Klassiseen lumiukko Kongiin tai vahvemmasta kumista tehtyyn Extreme Kongiin (L kokoinen) laitan yleensä jotain pateeta ja pakastan lelun, jotta sen nuoleminen kestäisi mahdollisimman kauan.

Pidän kovasti näistä perinteisistä lumiukko Kongeista juuri siksi, kun ne voi pakastaa. Teen kerralla aina reilumman satsin jotain pakastuskelpoista pateeta ja pakastan yleensä 4 Kongia kerralla. Pakastetun Kongin nuoleminen tyhjäksi kestää Mikiltä noin 15 minuuttia.

Meidän lumiukko Kongi on tarkoituksella Mikille aavistuksen liian pieni, jotta sen nuoleminen olisi edes hieman vaikeampaa. Pakastan Kongit aina jogurttipurkissa tai lautasella, niin pakastin pysyy puhtaana.

Mikin suurinta herkkua on maksatahna, jota saa kätevissä tuubeissa. Vaihtoehtona on myös lohitahnaa ja kanapateeta. Sekoitan yleensä puolet laktoositonta luonnonjogurttia ja puolet jotain valmista tahnaa. Vaihtoehtoisesti laitan puolet keitettyjä ja soseutettuja kasviksia tai jotain muuta mitä nyt sattuu olemaan. Miki on ainakin ihan pöhkönä kasviksiin. Jos vaan antaisi, niin se söisi niitä niin paljon että halkeaisi.

Jos koirasi tykkää esim. banaanista ja maapähkinävoista, niin näitäkin voi sekoittaa jogurttiin. Mustikat ovat myös Mikin suurta herkkua, mutta näitä en koskaan pakasta Kongiin mattoihin tulevien mahdollisten mustikkatahrojen pelossa. Jos koirasi on mahdollista nuolla Kongi pihalla, niin sokeroimattomia soseutettuja mustikoita kannattaa ehdottomasti kokeilla jogurtin kanssa.

Lisäksi kesäisin olen tehnyt Mikille omia koiranjäätelöitä. Laitan joko laktoositonta jogurttia tai laktoositonta rahkaa, vaahdotettua kananmunaa, vähän maapähkinävoita tai vähän banaania. Näitä voi pakastaa Kongiin tai esim. silikoniseen jääpalamuottiin käteviksi annospaloiksi.

Joskus laitan leluun myös keskeltä puoliksi taitetun (V –kirjaimen mallisen) kuivatun kanafileesiivun. Kun filee “aukeaa” Kongin sisällä, niin se on yllättävän vaikea saada ulos, kun fileen kummatkin päädyt tunkee Kongin reunan alle piiloon. Tälläisen Kongin tyhjentäminen kestää Mikiltä vaihdellen 2 minuutista 20 minuuttiin. Kerran Kongiin tungetun kanafileen ulossaaminen kesti Mikiltä 4 h 45 min (hih, kerrankin onnistuin runttaamaan sen sinne oikein kunnolla :D ) eikä Mikin into loppunut missään vaiheessa. Mut hei, siellähän oli kanaa!

Tämä lelu on ehdoton suosikkini sen monikäyttöisyyden ja kestävyyden vuoksi.

Tätä lelua on käytetty myös seuraavissa tehtävissä:

Tötteröt:

Putkipiilo:

Pehmopanda:

Kongit mukeissa: