Kananmunakotelot

Kananmunakotelot ovat tyhjien talouspaperirullien ohella itse tehtyjen aktivointilelujen klassikoita.

Tehtävä 1:

Tyhjän pakkauksen sisälle laitetaan ruokaa tai jotain herkkuja ja ensimmäisellä kerralla sen voi antaa koiralle sellaisenaan. Myöhemmin tehtävää voi vaikeuttaa teippaamalla rasian kiinni.

Mikiltä kestää teipatun kotelon tuhoaminen noin 1-2 minuuttia.

Tehtävä 2:

Pakkauksen voi myös täyttää paperipalloilla, joiden sisällä herkut on piilossa tai paperipallot voi tunkea pakkauksen alla oleviin koloihin. Yleensä vaikeutan tätäkin tehtävää teippaamalla paketin kiinni.

Mikiltä kestää namien saaminen teipatusta pakkauksesta noin 4 minuuttia.

Tehtävä 3:

Tätä tehtävää varten tarvitset vähintään kaksi samanlaista koteloa. Avasin muutaman kotelon, laitoin niiden väleihin nappuloita ja pinosin kotelot avattuna päällekkäin. Kotelot pysyvät hyvin kiinni toisissaan, eikä niitä tarvitse erikseen kiinnittää toisiinsa.

Mikiltä kesti noin 3 minuuttia saada nappulat ulos tästä.

Tehtävä 4:

Myös näitä vuoden 2015 turhakkeeksi valittuja, muovisia kananmunakoteloita voi antaa koiralle kunhan pitää huolen siitä ettei koira vahingossakaan syö muovia mikäli pakkauksesta irtoaa paloja. Miki ei koskaan ole syönyt mitään lelun tai pakkauksen palasia, joten olen uskaltanut antaa myös tällaisia muovisia pakkauksia.

Nämä kotelot ovat pinottavia ja niitä pystyy myös liittämään toisiinsa, myös niin että kotelot ovat auki.

Näissä koteloissa on syvennys myös kotelon päällä. Silloin kun annan Mikille useamman kotelon yhtä aikaa, niin laitan muutaman paremman namin koteloiden sisälle ja nappuloita noihin syvennyksiin ennen kuin painan kotelot kiinni toisiinsa.

Kotelot tarjoavat sen verran haastetta, etten ole koskaan teipannut niitä. Mikäli haluat koirallesi lisää haastetta niin teippaamista kannattaa kokeilla. Mikiltä kestää yhden kotelon avaaminen alle minuutin.

Tehtävä 5:

Mikäli sinulla on isompia kananmunakennoja tai tällainen pääsiäismunista saatu alusta, niin näistäkin saa kivoja tehtäviä koiralle.

Ensin käänsin alustan ympäri ja laitoin koloihin nappuloita. Myöhemmin laitoin esteeksi pieniä koralleja. Korallien teko-ohjeen löydät täältä.